Sociaal netwerk: de belangrijkste blunders

Bijna iedereen die netwerken belangrijk vindt, heeft tegenwoordig ook een profiel op een sociaal netwerk, zoals Linked In of Facebook. Zo'n profiel biedt veel mogelijkheden om jezelf en/of je organisatie op een effectieve wijze te profileren. Het toenemende aantal leden van sociale netwerken brengt echter ook de nood aan een zekere etiquette met zich, net als bij “gewone” e-mail. Vandaar deze lijst met tien netwerkblunders of valkuilen die je het best vermijdt, wil je je sociaal netwerk optimaal laten renderen.

1. Verouderde gegevens op je profiel
Als je optimaal gebruik wilt maken van je profiel, dan moet je zorgen dat je profiel up-to-date blijft. Veel mensen maken een zeer beperkt profiel aan en leggen connecties met zakelijke relaties. En daar blijft het bij. Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je persoonlijke doel is met je profiel. Als je geen tijd hebt, dan is het beter om ook geen profiel aan te maken.

2. Een uitnodiging versturen zonder toelichting
Wanneer je iemand kent, dan kan je natuurlijk een uitnodiging versturen zonder toelichting. Maar hoe vaak komt het niet voor dat iemand een uitnodiging verstuurt via een gemeenschappelijke groep of een relatie? Wat is het nut van connecten als je in deze gevallen niet aangeeft wie je precies bent en waarom je graag wilt connecten?

3. Iemand voorstellen aan een van je contactpersonen zonder die echt te kennen
Je wil iemand helpen om werk te vinden bijvoorbeeld, maar als je niet voor hem/haar kan instaan, kan dat jouw reputatie schaden. Bij LinkedIn, waar personen automatisch in contact worden gebracht via gemeenschappelijke kennissen, is dat dagelijkse kost.
Daarom: als een kennis je vraagt om iemand die je niet kent voor te stellen aan je contactpersonen, vraag dan eerst of hij de persoon in kwestie kan aanbevelen.

4. Een uitnodiging voor een groep versturen die irrelevant is voor je connections
Heel leuk natuurlijk als je een groep hebt opgericht, maar om al je connections meteen te gaan spammen met uitnodigingen? Bedenk eerst goed of de groep wel relevant is voor je connection en - nog belangrijker - zorg voor een goede input in de groep. Niemand zit er op te wachten om lid te worden van een groep die geen content bevat. Zorg voor interessante discussies, nieuwtjes en feiten en volg ze op.

5. Veel te laat terugkoppelen
Als mensen lid willen worden van je groep, tracht daar binnen 24 uur terugkoppeling op te geven.

6. Het sociaal netwerk als een gratis advertentiemogelijkheid zien
Vaak wenden leden binnen een groep discussies aan om schaamteloos reclame te maken voor hun eigen bedrijf. Dat roept irritatie op bij de andere groepsleden en is allesbehalve goed voor het imago van je bedrijf of organisatie. Natuurlijk kun je vanuit discussies heel goed kennis delen en je organisatie daarmee in een goed daglicht zetten.

7. Te zware bijlagen meesturen
Als je iemand een bijlage wil meesturen (bv. staaltjes van je werk), maak het die persoon dan zo makkelijk mogelijk. Een portfolio kun je best op een eenvoudige website plaatsen en het webadres meesturen in de mail.

8. Een discussie starten, maar niet opvolgen
Vaak worden binnen groepen discussies gestart, maar niet opgevolgd. Zoiets als: “Ik ben een expert op mijn vakgebied en vertel jullie graag hoe het allemaal zit”. Op het moment dat er een wedervraag wordt gesteld, blijft het angstvallig stil aan de kant van de “expert”. De discussie bloedt dood en de expert (b)lijkt helemaal niet zo'n specialist te zijn.

9. Een discussie starten, maar niet tegen kritiek kunnen
Wanneer je een discussie start maar niet met kritiek of andere meningen om kunt gaan, begeef je je op glad ijs. Niet doen!

10. Geen correcte afhandeling verzekeren
Als iemand de tijd neemt om je te helpen - voor een sollicitatiegesprek, om je bij iemand te introduceren, je cv te verbeteren, een nieuwe klant voor te stellen - vergeet niet die persoon te bedanken. In de meeste gevallen volstaat een simpele mail, een sms of een telefoontje. Wil je er meer werk van maken, stuur dan een cadeaucheque.